ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ



300 γρ. παστό μπακαλιάρο
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
1 ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι γάλα
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
6 κουταλιές αλεύρι
μαϊντανός
αλάτι

Ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο σε νερό για 12 ώρες. Τον στραγγίζετε καλά, τον τρίβετε και τον αφήνετε στην άκρη. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο και το μαϊντανό. Ξεχωρίζετε το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού και χτυπάτε τον κρόκο. Χτυπάτε ξεχωριστά το ασπράδι σε μαρέγκα και το αφήνετε στην άκρη. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τον κρόκο, το γάλα και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα. Προσθέτετε το ασπράδι του αυγού και τον τριμμένο μπακαλιάρο και στη συνέχεια το σκόρδο και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε στην άκρη. Βάζετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Σχηματίζετε κεφτέδες και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τους στραγγίζετε καλά από το λάδι και τους σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Παστός μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά & 12 Ώρες ξαλμύρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV