ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ. βρασμένα ρεβίθια
2 κουταλιές λάδι
4-5 κουταλιές μαϊντανός
3-4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές φρέσκος άνηθος
½ κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι θυμάρι
2 αυγά
250 γρ. σπανάκι ζεματισμένο
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αλέθουμε τα βρασμένα ρεβίθια στον μύλο των λαχανικών. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σπανάκι ψιλοκομμένο, τον άνηθο, το θυμάρι, τα αυγά, τη φρυγανιά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μείγμα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμα τριμμένη φρυγανιά.
Πλάθουμε κεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.


Κύριο Συστατικό : Ρεβίθια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV