ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



1 κιλό γαύρο
4-5 κρεμμύδια
1 κεφάλι σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι κρασί
3 λεμόνια
1 κουταλιά σούπας σκόνη μουστάρδα
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Καθαρίζουμε το γαύρο, κόβοντας τα κεφάλια και πλένοντας καλά έναν-έναν γαύρο. Στρώνουμε στον πάτο του ταψιού τα ψιλοκομμένα σκόρδα και κρεμμύδια. Βάζουμε από πάνω στη σειρά τον γαύρο. Τον πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον σκορπάμε. Περιχύνουμε με το μισό λάδι, το 1 ποτήρι κρασί, κόβουμε ψιλές φέτες το ένα λεμόνι, τις τοποθετούμε από πάνω, ρίχνουμε λίγο νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε στους 250°C, για 45 λεπτά έως 1 ώρα. Στο μεταξύ, ρίχνουμε σε ένα βαθύ σκεύος τη μουστάρδα, κατόπιν λίγο-λίγο το ζουμί από τα δύο λεμόνια και τα χτυπάμε. Ύστερα από 10 λεπτά, ρίχνουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο λάδι, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ώσπου να γίνει αλοιφή. Σερβίρουμε τον γαύρο στην πιατέλα και γαρνίρουμε με τη μουστάρδα.


Κύριο Συστατικό : Γαύροσ
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV