ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΑ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΜΑΚΑΡΟΥΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

800 γρ. χοιρινό ψαχνό (φιλέτο ή μπούτι)
χυμός δύο λεμονιών
8 τρυφερά νεραντζόφυλλα
λίγο ελαιόλαδο
λίγο κύμινο σε σκόνη
500 γρ. αλεύρι
2 αυγά
αλάτι
λίγο ρακή
νερό όσο χρειαστεί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΥΝΙΑ: φτιάχνουμε ζυμάρι με 500 γρ. αλεύρι, 2 αυγά, αλάτι, λίγο ρακή και όσο νερό χρειαστεί. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνο 3 x 3εκατοστά. Βάζοντας ένα ξυλάκι σε μία γωνιά, τυλίγουμε το φύλλο στο ξυλάκι σχηματίζοντας ένα-ένα τα μακαρόνια τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί στην κατάψυξη ή τα αφήνουμε να ξεραθούν.
Ψιλοκόβουμε τα τρυφερά νεραντζόφυλλα σε ψιλές λωρίδες. Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομματάκια. Βράζουμε τα Κρητικά μακαρόνια σε λίγο νερό, έτσι ώστε μόλις βράσουν να έχουν πιει σχεδόν όλο το νερό και να έχουν χυλώσει από το αλεύρι που τους έχουμε ρίξει φτιάχνοντάς τα. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε γρήγορα το ψιλοκομμένο χοιρινό μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού, τα ψιλοκομμένα νεραντζόφυλλα, το κύμινο σε σκόνη και μισό φλιτζάνι του καφέ νερό. Βγάζουμε αμέσως το κρέας από το τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα για μισό λεπτό μέχρι να γλασάρει λίγο. Προσοχή: το κρέας πρέπει να ροδίσει χωρίς να παραψηθεί και να μη βράσει καθόλου με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε τα μακαρούνια ξεχωριστά, ρίχνοντάς τους και μια κουταλιά χωριάτικο βούτυρο.

ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΝΕΡΑΤΖΟΦΥΛΛΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΑ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΜΑΚΑΡΟΥΝΙΑ
Κύριο Συστατικό : χοιρινό ψαχνό
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV