ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ



3 μεγάλα φύλλα μπανανιάς
150 γρ. λάχανο χωρίς κοτσάνι
1 φρέσκο τσίλι
350 γρ. φιλέτο γατόψαρου ή Χάλιμπουτ
2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
250 ml κρέμα ινδικής καρύδας
2 κ.σ.σάλτσα ψαριού
2 κ.σ. χυμός λάιμ
2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

Πλένουμε τα φύλλα μπανανιάς,τα στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας και κόβουμε τα 2 φύλλα σε 5 ισομεγέθη κομμάτια.Πλένουμε το λάχανο,το τινάζουμε να στραγγίσει και το ψιλοκόβουμε.Πλένουμε τα τσίλι,τα στραγγίζουμε,τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε τα σπόρια.Ψιλοκόβουμε τα τσίλι.Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε λεπτές λωρίδες.Βάζουμε την πάστα κάρυ και την κρέμα ινδ.καρύδας σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ώστε να δημιουργήσουμε ομοιογενές μίγμα.Προσθέτουμε το ψάρι και τα ψιλοκομμένα τσίλι και ανακατεύουμε προσεκτικά.Βάζουμε το μίγμα με το ψάρι στα φύλλα μπανανιάς,βάζουμε από πάνω το λάχανο και ραντίζουμε με τη σάλτσα ψαριού.Κλείνουμε τα φύλλα μπανανιάς,έτσι ώστε να δημιουργηθούν μικρά πακετάκια και δένουμε με νήμα μαγειρικής.Απλώνουμε το τρίτο φύλλο μπανανιάς στο καλάθι ατμού και βάζουμε πάνω τα πακετάκια με το ψάρι.Βάζουμε λίγο νερό στο γουόκ και το αφήνουμε να κοχλάσει.Τοποθετούμε στο γουόκ το καλάθι ατμού,σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το ψάρι να ψηθεί για 7 με 10 λεπτά.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμιγνύοντας το χυμό λάιμ με τη σάλτσα τσίλι.Σερβίρουμε το ψάρι στα πακετάκια μαζί με τη σάλτσα.

ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ
Κύριο Συστατικό : Φιλέτο ψαριού , φύλλα μπανανιάς
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Ατμός
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV