ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΟΥΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

10 Πιπεριές Φλωρίνης (Γύρω στα 70 γρ. η κάθε μία)
100 γρ. σταφίδες μουλιασμένες σε 100 γρ. ούζο
200 γρ. Μανούρι
100 γρ. Κρέμα γάλακτος
3 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ Λαδώνουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα ταψί σε πολύ δυνατό γκρίλ για 2-3 λεπτά. Τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε άλλα 2 λεπτά. Προσοχή να μην ψηθούν πολύ οι πιπεριές. Είναι καλό να είναι τραγανές. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μπολ το οποίο κλείνουμε αμέσως πολύ καλά με πλαστική μεμβράνη. Οι ατμοί που θα δημιουργηθούν θα μαλακώσουν τη φλούδα. Αφήνουμε μέσα στο μπολ για 2 Ώρες. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, τις αλατοπιπερώνουμε και τις καπνίζουμε για 15 λεπτά σε ένα καπνιστήρι. Αν κανείς δεν έχει καπνιστήρι μπορεί να κάψει λίγα πριονίδια σε μια κατσαρόλα να βάλει από πάνω το πιάτο με τις πιπεριές και να κλείσει τη κατσαρόλα πολύ καλά με πλαστική μεμβράνη. Κόβουμε τα κεφάλια από τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΟΥΡΙ Χτυπάμε το μανούρι με τη κρέμα γάλακτος μέχρι να μαλακώσει καλά . Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και τις σταφίδες και στο τέλος διπλώνουμε στο μείγμα τα χτυπημένα ασπράδια . Βάζουμε τη κρέμα στο ψυγείο για να δέσει για περίπου 2-3 ώρες.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ Με ένα κορνέ γεμίζουμε τις πιπεριές και τις σερβίρουμε.

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΝΟΥΡΙ
Κύριο Συστατικό : Πιπεριές Φλωρίνης
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 3 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : γκρίλ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV