ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ



3 κρεμμύδια τριμμένα
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ρύζι
1 βάζο κληματόφυλλα
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κουταλάκι δυόσμο ξηρό ή 2 κουταλάκια φρέσκο
αλάτι
1 λεμόνι

Πλένετε τα φύλλα. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά με το μισό λάδι και ανακατεύετε. Παίρνετε μία κουταλιά από το μείγμα και γεμίστε κάθε φύλλο και τα διπλώνετε. Σε μία κατσαρόλα στρώνετε μερικά φύλλα που δεν θα χρησιμοποιήσετε. Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια στη σειρά. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτετε νερό να σκεπάζει τα ντολμαδάκια. Τοποθετείτε πάνω από τα ντολμαδάκια ένα πιάτο ώστε να τα πιέζει για να μην ανοίξουν με το μαγείρεμα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε να βράσουν περίπου για 30 λεπτά μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.


Κύριο Συστατικό : Κληματόφυλλα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV