ΛΑΧΑΝΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



200 γρ. ρύζι
αλάτι και πιπέρι
12 φύλλα πράσινου λάχανου
300 ml ζωμός λαχανικών
200 γρ. champignons de Paris
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
5 ντομάτες
200 γρ. φύτρες σόγιας
3-6 κ.σ.σέρι
3-6 κ.σ. σόγια σος
σπάγγος κουζίνας

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε νερό με αλάτι, το στραγγίζουμε αλατοπιπερώνουμε και το κρατάμε ζεστό. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανόφυλλα,τα ζεματάμε για 1 λεπτό σε βραστό νερό με αλάτι,τα περνάμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε το μεσαίο χοντρό νεύρο των κρύων πια λαχανόφυλλων ώστε να γίνουν επίπεδα. Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε,πλένουμε και κόβουμε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια σε λεπτά δαχτυλίδια. Ζεματάμε τις ντομάτες,τις ξεφλουδίζουμε,τις ξεσποριάζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Ξεπλένουμε στη βρύση τις φύτρες σόγιας με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Αναμειγνύουμε όλα τα λαχανικά με το βρασμένο ρύζι και καρυκεύουμε πικάντικα με το σέρι,τη σόγια σος και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απλώνουμε τα λαχανόφυλλα,βάζουμε τη γέμιση επάνω τους,το στρώνουμε κάπως και τα τυλίγουμε σε σαρμάδες, γυρίζοντας τις άκρες τους προς τα μέσα. Τέλος τα δένουμε με το σπάγγο σε μικρά πακετάκια. Βράζουμε τον ζωμό λαχανικών σε ένα γουόκ. Τοποθετούμε τα γεμιστά λάχανα πάνω στη σχάρα του γουόκ και τα βράζουμε στον ατμό καλύπτοντας το γουόκ για περ. 35’ σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε τα λάχανα,απομακρύνουμε προσεκτικά τους σπάγγους και τα σερβίρουμε με μια γλυκόξινη σάλτσα τσίλι.

ΛΑΧΑΝΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Κύριο Συστατικό : Λάχανο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV