ΦΑΒΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό φάβα Σαντορίνης
1 κρεμμύδι ολόκληρο
1 καρότο ολόκληρο
2 φύλλα δάφνης
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 ντομάτες για σάλτσα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε και πλένετε την φάβα και την αφήνετε σε ένα σουρωτό να στεγνώσει. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και προσθέτετε την φάβα να σοταριστεί ελαφριά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τόσο νερό όσο να σκεπάσει την φάβα και προσθέτετε και το ολόκληρο κρεμμύδι, το καρότο και τα φύλλα δάφνης και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο νερό). Αφού έχει ψηθεί η φάβα αφαιρείτε τα δαφνόφυλλα και την περνάτε από το multi να γίνει ομοιογενές μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό το βάζετε πάλι στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να πιεί το νερό του. Σε ένα άλλο τηγάνι τώρα βάζετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφριά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις ντομάτες αφού τις έχετε περάσει από το μπλεντεράκι και έχουν γίνει πολτός και ανακατεύετε ελαφριά αφήνοντας να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να ψηθεί η σάλτσα για τουλάχιστον 20 λεπτά σκεπασμένη. Αφού ετοιμαστεί και η σάλτσα ρίχνετε την φάβα στο τηγάνι και αφήνετε να πάρει μία βράση μαζί με την ντομάτα ανακατεύοντας και αλατοπιπερώνοντας. Σερβίρεται με παξιμάδι κρητικό και συνοδεύει άνετα ούζο, ρακί, τσίπουρο.


Κύριο Συστατικό : Φάβα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΠΑΤΡΑ ΖΕΙΜΠΕΚΗ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV