ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΡΙΤΑΤΑ



2 κουταλιές σούπας λάδι
1 κρεμμύδι,σε πολύ λεπτές φέτες
1 πατάτα,σε πολύ λεπτές φέτες
αλάτι
340 γρ κονσέρβα με κοτσάνια σπαραγγιών,στραγγισμένα
1 κόκκινη πιπεριά,κομμένη σε λουρίδες
1 κολοκυθάκι,κομμένο σε λουρίδες
6 αυγά,χτυπημένα
πιπέρι
2 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί Παρμεζάνα

Ρίχνετε το λάδι σε φόρμα για πίτες 23εκ. Στρώνετε τα κρεμμύδια στη βάση και από πάνω τις πατάτες. Ρίχνετε λίγο αλάτι, σκεπάζετε τα υλικά με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τοποθετείτε τα σπαράγγια, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια πάνω από την πατάτα σε κύκλο. Χύνετε από πάνω τα αυγά και ρίχνετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Πασπαλίζετε τη φριτάτα με τυρί και την ψήνετε ακάλυπτη για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα λαχανικά. Την αφήνετε να κρυώσει 10 λεπτά προτού την κόψετε σε κομμάτια.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΡΙΤΑΤΑ
Κύριο Συστατικό : Αυγά , Σπαράγγια , Πατάτα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV