ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ



2 κιλά πατάτες
150 γρ. μπέικον
1 αποξηραμένη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδου
λάδι
αλάτι

Ξεφλουδίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ομοιόμορφα κομμάτια. Βάζετε την πιπεριά σε ζεστό νερό και κόβετε σε κύβους το μπέικον. Σε μια ρηχή πήλινη κατσαρόλα με λίγο ζεστό λάδι, σοτάρετε το μπέικον προσθέτοντας στη συνέχεια τις πατάτες. Τα ανακατεύετε προσεκτικά και ύστερα από λίγο προσθέτετε την αποξηραμένη πιπεριά και 2 ολόκληρες ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου. Στη συνέχεια, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και καλύπτετε τις πατάτες με ζεστό νερό. Αφήνετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι πατάτες.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ
Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV