ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ



2 μεγάλες μελιτζάνες
4 ντομάτες
3/4 κούπας λευκό κρασί
1/4 κούπας ζωμός
50 γρ. αλεύρι
25 γρ. βούτυρο
1 κούπα λάδι
ρίγανη
40 γρ. τριμμένο τυρί
αλάτι
πιπέρι

Ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά (μέχρι να βγάλουν τα σκούρα υγρά τους). Ύστερα τις στεγνώνετε, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε με άφθονο λάδι. Τις αφήνετε να στραγγίσουν πάνω σε ένα στεγνό πανί. Πλένετε καλά τις ντομάτες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις αλατοπιπερώνετε. Αλείφετε τον πάτο μιας πυρίμαχης πιατέλας με λίγο βούτυρο και απλώνετε μια στρώση μελιτζάνες και από πάνω μια στρώση ντομάτες. Επαναλαμβάνετε. Περιχύνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και μετά με το τριμμένο τυρί. Προθερμαίνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, βάζετε το ταψί και τις αφήνετε να ψηθούν για 25-30 λεπτά. Σερβίρετε.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV