ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ OYSTER



600 γρ. ωμές γαρίδες μετρίου μεγέθους,με κεφάλι και ουρά
4 κ.σ.σάλτσα ψαριού
1/2 κ.γ.φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
500 γρ. πράσινα σπαράγγια
5 σκελίδες σκόρδο
5 κ.σ.φυτικό λάδι
3 κ.σ.σάλτσα oyster
1 κ.σ.ζάχαρη
2 κ.σ.κρασί από ρύζι
φυλλαράκια κολίανδρου,προαιρετικά

Αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και βγάζουμε το κέλυφος με τέτοιο τρόπο ώστε οι ουρές να μείνουν πάνω στη γαρίδα. Κάνουμε μια μικρή σχισμή στο έξω μέρος και αφαιρούμε το εντεράκι. Πλένουμε τις γαρίδες,τις στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις αναμιγνύουμε με 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού και πιπέρι. Πλένουμε τα σπαράγγια,καθαρίζουμε το κάτω 1/3 και κόβουμε τη σκληρή κάτω άκρη. Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια μήκους περ. 4 εκ. και τα βράζουμε σε μικρή ποσότητα κοχλαστού αλατισμένου νερού για περ. 1 λεπτό. Τα βγάζουμε,τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι ή στο γουόκ και τηγανίζουμε το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για περ. 1 λεπτό,ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα σπαράγγια,τη σάλτσα oyster,3 κ.σ. σάλτσα ψαριού,τη ζάχαρη και το κρασί από ρύζι και τα αφήνουμε για ακόμα 2 λεπτά περίπου στη φωτιά,ανακατεύοντας συνεχώς. Γαρνίρουμε με φυλλαράκια κολίανδρου κατά το γούστο μας,και σερβίρουμε.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ OYSTER
Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι Κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV