SAMOSA INDIA



4 Φύλλα σφολιάτας
1/3 Φασολάκια βρασμένα φρέσκα ή αρακά και ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 Πατάτες μεγάλες βρασμένες ξεφλουδισμένες και πουρέ
1 Κουταλάκι του γλυκού πεπερότσινο
1 Κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι τοματοπελτέ

Έχουμε βράσει τις πατάτες μας και τις έχουμε κάνει πουρέ. Προσθέτουμε μέσα στον πουρέ πατάτας τον τοματοπελτέ, το κύμινο, το τσίλι, τα φασολάκια ψιλοκομμένα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι και το προσθέτετε στο μείγμα με τις πατάτες και ανακατεύετε. Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε τετράγωνα 22 x 22 εκ. και το κόβετε σε 9 κομμάτια. Μοιράζετε τη γέμιση και διπλώνετε διαγωνίως. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 8-10'.

samosa india
Κύριο Συστατικό : Φασολάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV