ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΟΤΑΤΖ



4 πατάτες για ψήσιμο μεγάλες (περίπου 200 γρ. η καθεμία) με τη φλούδα πλυμένες πολύ καλά
250 γρ. τυρί κότατζ
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
150 γρ. χοιρομέρι άπαχο βραστό ή καπνιστό καθαρισμένο από το περιττό λίπος και κομμένο σε κύβους
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
ντομάτες και μαρούλι για το γαρνίρισμα

Τρυπάτε με ένα πιρούνι τις πατάτες και τυλίγετε την καθεμία σε διπλό φύλλο αλουμινόχαρτου. Τις βάζετε στα κάρβουνα, στην άκρη της ψησταριάς ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και τις ψήνετε 45'-60', γυρνώντας απ' όλες τις πλευρές. Ενώ ψήνονται, αναμειγνύετε το τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το χοιρομέρι και προσθέτετε το πιπέρι. Ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα, χαράζετε ένα σταυρό στο πάνω μέρος της κάθε πατάτας και πιέζετε τις πλευρές για ν' ανοίξουν. Στη συνέχεια, τις γεμίζετε με το μείγμα και τις πασπαλίζετε, αν θέλετε, με λίγο τσίλι. Τις γαρνίρετε με τις ντομάτες και το μαρούλι και τις σερβίρετε ζεστές.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΟΤΑΤΖ
Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση :
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 - 60 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV