ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ



500 γρ. φρέσκους τρυφερούς βωλίτες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. βούτυρο
αλάτι και ασπροπίπερο
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
3 κ.σ.ροδελίτσες σχοινόπρασο
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια. Απομακρύνουμε τα πόδια από τους βωλίτες και κόβουμε τα καπέλα σε φετούλες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε 40 γρ. βούτυρο και τα σοτάρουμε μέσα ελαφρά. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και σοτάρουμε,ώσπου να εξατμιστεί το υγρό τους. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με το υπόλοιπο βούτυρο,βάζουμε μέσα τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε την κρέμα με τους κρόκους. Αναμειγνύουμε μέσα τις 2 κ.σ. σχοινόπρασο και περιχύνουμε μ’αυτήν τη σάλτσα τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε επάνω την παρμεζάνα. Γκρατινάρουμε ελαφρά στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-15’. Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV