ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ



8 φύλλα μπακλαβά
125 γρ. λιωμένο βούτυρο
ΓΕΜΙΣΗ:
1 βρασμένο αστακό
45 γρ. βούτυρο
6 κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 1/2 κουταλία σούπας αλεύρι
1/4 φλιτζανιού άσπρο κρασί
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
λίγο πιπέρι καγιέν
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Κόβετε τα φύλλα σε μακρίες λεπτές λουρίδες πάχους 5 εκατ. Τα σκεπάζετε με ένα υγρό πανί και παίρνετε ένα κάθε φορά.Αλείφετε μια λουρίδα φύλλου με βούτυρο.Βάζετε μια γεμάτη κουταλιά τσαγιού από τη γέμιση του αστακού στην άκρη της λουρίδας. Διπλώνετε τη γωνιά του φύλλου διαγώνια πάνω από τη γέμιση. Συνεχίζετε να διπλώνετε διαγωνίως μέχρι να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Επαναλαμβάνεται το ίδιο με τις υπόλοιπες λουρίδες και τη γέμιση. Ψήνετε τα τρίγωνα σε φούρνο στους 180 βαθμούσ για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Για να φτιάξετε τη γέμιση: Βγάζετε το κρέας του αστακού και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Λιώνετε βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το αλεύρι και τα ανακατεύετε πάνω από τη φωτιά 1 λεπτό. Ρίχνετε το κρασί, την κρέμα, το καγιέν πιπέρι και τα ανακατεύετε μέχρι να βράσει και να πήξει το μείγμα. Κατεβάζετε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει 3 λεπτά. Προσθέτετε τον αστακό και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει τελείως προτού τη χρησιμοποιήσετε.


Κύριο Συστατικό : Aστακός
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό, Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 24 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV