ΤΡΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΣΙΛΙ



2 κιλά πατάτες
2 κουταλιές σούπας τσίλι
1 φλιτζάνι σκούρα καφέ ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού σουσάμι
φιστικόλαδο

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις αφήνετε να πάρουν μια βράση σε αλατισμένο νέρο. Μετά από 1 λεπτό τις βγάζετε, τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε καλά. Τοποθετείτε τις φέτες σε μεγάλο ταψί. Τις πασπαλίζετε με το τσίλι, τη ζάχαρη, το σουσάμι και λίγο φιστικόλαδο. Τις ψήνετε σε φούρνο στους 200ο μέχρι να γίνουν καφετιές και τραγανές περίπου 10 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό, Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 1 μεγάλη πιατέλα
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV