ΡΥΖΙ ΠΙΛΑΦΙ



1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
3 κ.σ. βούτυρο
2 γαρύφαλλα
4 λοβοί κάρδαμο
1 ξύλο κανέλα 2,5εκ.
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι κίτρινο
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζ. αμύγδαλα,κομμένα σε λεπτά επιμηκή κομμάτια
1/3 φλιτζ. σταφίδα σουλτανίνα
αλάτι

Τηγανίζετε τις ροδέλες του κρεμμυδιού σε 1 κουταλιά βούτυρο μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις βγάζετε και τις φυλάτε ζεστές. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι,ρίχνετε τα γαρύφαλλα,το κάρδαμο και την κανέλα,τα ανακατεύετε καλά,προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε να τα γυρίζετε για 8’ μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο. Ρίχνετε το νερό,τα ανακατεύετε καλά,προσθέτετε τα αμύγδαλα και την σταφίδα και λίγο αλάτι. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση,χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε σκεπασμένα περίπου 20’. Αν το ρύζι στεγνώσει πολύ ίσως να θέλει να προσθέσετε λίγο νερό. Τοποθετείτε το ρύζι σε πυρίμαχη πιατέλα,το γαρνίρετε με τις ροδέλες του κρεμμυδιού και το σερβίρετε ζεστό.

rizi pilafi
Κύριο Συστατικό : Ρύζι μπασμάτι κίτρινο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV