ΣΟΥΠΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΒΕΛΟΥΤΕ



750 γρ κολοκύθα
1 μικρό κρεμμύδι
40 γρ βούτυρο
750 ml ζωμό βοδινού
4 σκελίδες σκόρδο
100 γρ μοτσαρέλα
2 μαύρες ελιές
4 μικρά κλωνάρια άνηθο
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Κόβουμε την κολοκύθα κυβάκια.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε στο βούτυρο την κολοκύθα και το κρεμμύδι, ρίχνουμε το ζωμό του βοδινού και τα αφήνουμε να βράσουν. Λιώνουμε το σκόρδο μέσα στη σούπα, της βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τη σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει η κολοκύθα. Στραγγίζουμε την μοτσαρέλα και την κόβουμε 4 φέτες. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Ανακατεύουμε στη σούπα την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση και την πολτοποιούμε στο μίξερ. Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και τη γαρνίρουμε με μοτσαρέλα, ελιές και κλωναράκια άνηθο.

soupa kolokitha veloute
Κύριο Συστατικό : Κολοκύθα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV