ΚΡΟΣΤΙΝΙ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ



2 φιλέτα σολομού
1 κρεμμυδάκι
5 κλωναράκια άνηθο
το χυμό και το ξύσμα από 1/2 λεμόνι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο πράσο
από 1 κ.σ. ψιλοκομμένο καρότο,μάραθο,σέλερι
8 κόκκους πιπέρι
1 κ.γ. κόκκους μουστάρδα
5 κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
4 φέτες άσπρο ψωμί
1-2 κ.σ. βούτυρο
150 γρ κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. τριμμένο αγριοράπανο

Τοποθετούμε τα φιλέτα του ψαριού σε μια πορσελάνινη πιατέλα.Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε κυβάκια.Πλένουμε,τινάζουμε και ψιλοκόβουμε το άνηθο.Αναμειγνύουμε το άνηθο με τα κυβάκια το κρεμμύδι,το χυμό λεμόνι και το ξύσμα.Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.Χτυπάμε στο γουδί τα μπαχαρικά με αλάτι και ζάχαρη και τα προσθέτουμε στα λαχανικά.Ανακατεύουμε καλά.Μοιράζουμε το μείγμα επάνω στα φιλέτα του ψαριού.Σκεπάζουμε το ψάρι με διαφανή μεμβράνη,ακουμπάμε επάνω του μια ξύλινη επιφάνεια κοπής ώστε να το πατάει και το αφήνουμε στο ψυγείο δύο μέρες.Προτού σερβίρουμε,κόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια και το περνάμε με βούτυρο από το τηγάνι ώσπου να ροδίσει.Κόβουμε τα φιλέτα το ψάρι λοξά σε μικρά κομμάτια.Αναμειγνύουμε το αγριοράπανο με την κρέμα γάλακτος.Διακοσμούμε με το μείγμα τα κροστίνι.Βάζουμε επάνω τους τα κομματάκια την πέστροφα και σερβίρουμε.

krostini me solomo
Κύριο Συστατικό : Σολομός
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 16 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV