ΛΕΜΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ



4 λεμόνια
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
2 κλωναράκια σέλινο
1 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
1/2 κουτ. γλυκού ξίδι απο κρασί
1 κουτ. σούπας κάππαρη
2 σκελίδες σκόρδο
μερικά κλωναράκια πλατύφυλλο μαϊντανό
γλυκιά πάπρικα σε σκόνη

Κόβετε το πάνω μέρος απο τα λεμόνια και μετά τα αδειάζετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Κόβετε τη βάση των λεμονιών προσέχοντας να μην πειράξετε τη σάρκα. Στύβετε τη σάρκα του φρούτου και τη φυλάτε. Πλένετε και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και το σέλινο.Ξεφλουδίζετε το σκόρδο και το κόβετε.Σουρώνετε τον τόνο και τον τεμαχίζετε σε πολύ ψιλά κομματάκια. Ανακατεύετε τον τόνο, αυτά που ψιλοκόψατε προηγουμένως,το σκόρδο και την κάππαρη. Ετοιμάζετε μια βινεγκρέτ με τη μουστάρδα,το λάδι και το ξίδι. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού. Καλύπτετε τη γέμιση με βινεγκρέτ και ανακατεύετε. Γεμίζετε τα λεμόνια και πασπαλίζετε με την πάπρικα. Σερβίρετε αμέσως.

lemonia me tono
Κύριο Συστατικό : Τόνος
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV