ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΑΥΓΑ



12 αυγά
2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι τσαγιού ξερή μουστάρδα σκόνη
1 κουταλάκι τσαγιού κάρι σε σκόνη

Βάζετε τα αυγά σε μεγάλη κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με κρύο νερό και τα ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να βράσει το νερό.Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, σταματάτε το ανακάτεμα, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν. Αφαιρείτε τα κελύφη και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. Βγάζετε τους κρόκους και τους ανακατεύετε σε ενα μπλέντερ με τη μαγιονέζα, την κρέμα, τη μουστάρδα και το κάρι μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.Βάζετε το μείγμα των κρόκων σε μια σακούλα για γαρνίρισμα με ένα αστεράκι στην άκρη. Γαρνίρετε τα αυγά όπως επιθυμείτε χρησιμοποιώντας τις ιδέες που σας δίνουμε πιο κάτω.

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
χαβιάρι, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαιντανό, γαρίδες, ελιές, ραπανάκια, αγγουράκι τουρσί, ψημένα αμύγδαλα, άνηθο, νεροκάρδαμο.


Κύριο Συστατικό : Αυγά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Επίσημο, Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : Μπλέντερ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 24 αυγά
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV