ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ



Φέτα μαριναρισμένη
Τυρί φέτα
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Φρέσκο θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, βασιλικό
Ρίγανη
Σκορδόψωμο με πάστα μελιτζάνας και πιπερίτσες
1 μπαγκέτα ψωμί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένο
Πάστα μελιτζάνας
Πιπεριές μικρές τουρσί
Αγγουράκι με κοπανιστή
1 αγγουράκι μικρό
2 κουταλιές κοπανιστή

Για την Φέτα: Κόβουμε την φέτα (όση θέλουμε) σε ζαράκια. Την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε τα μυρωδικά και το σκόρδο. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, τόσο όσο να καλυφτεί το τυρί. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες τουλάχιστον. Πριν σερβίρουμε τα κομματάκια τυριού, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Για το Σκορδόψωμο: Κόβουμε την μπαγκέτα σε διαγώνιες φέτες. Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με το σκόρδο. Απλώνουμε το μείγμα στις φέτες της μπαγκέτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 20 λεπτά. Απλώνουμε πάνω λίγη πάστα μελιτζάνας και μία πιπερίτσα τουρσί και σερβίρουμε.
Για το αγγουράκι Πλένουμε καλά το αγγουράκι και το κόβουμε σε ροδέλες. Τοποθετούμε πάνω λίγη αλοιφή κοπανιστή

ucook.gr
Κύριο Συστατικό : Ορεκτικά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 24 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV