ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ



2 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 κουταλάκι τσαγιού λιωμένο σκόρδο
1/2 κουταλάκι τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλάκια τσαγιού μαιντανό
24 κεφαλάκια μανιτάρια, χωρίς το κοτσάνι
χυμό 1/2 λεμονιού
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
1 1/2 φλιτζάνι κομμένες και στραγγισμένες ντομάτες κονσέρβα
1 κουταλιά σούπας κομμένο βασιλικό
αλάτι και πιπέρι

Ανακατεύετε το βούτυρο, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και το μαιντανό. Καθαρίζετε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα, τα πασπαλίζεται με το χυμό λεμονιού. Τα στραγγίζεται γυρισμένα ανάποδα. Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες και το βασιλικό και τα αφήνετε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το υγρό της ντομάτας, ανακατεύοντάς τα κάπου κάπου, περίπου 20 λεπτά. Ρίχνετε το ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Τοποθετείτε τα μανιτάρια σε ελαφρά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, τα γεμίζετε με το μείγμα της ντομάτας και από πάνω το μείγμα βουτύρου. Τα ψήνετε στο γκριλ στουσ 180 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να γίνεται καφέ η επιφάνεια περίπου 15 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό, Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Γκριλ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 24 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV