ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ



1/4 φλιτζανιού χοντρό αλάτι
2 φλιτζάνια αμύγδαλα με τη φλούδα τους
1 μεγάλη λιωμένη σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι τσαγιού σπορέλαιο

Διαλύετε σε μπολ το αλάτι σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και προσθέτετε τα αμύγδαλα. Τα αφήνετε να μουσκέψουν 30 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε με χαρτοπετσέτες. Ανακατεύετε το λιωμένο σκόρδο με το λάδι, αλείφετε ένα ταψί, βάζετε από πάνω τα αμύγδαλα και τα ψήνετε μέχρι να σκουρύνουν, περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντάς τα πότε πότε. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν 20 λεπτά. Τα ξαναβάζετε στο σβησμένο φούρνο και τα αφήνετε 4 ώρες. Τα διατηρείτε σε κλειστά δοχεία στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. Σερβίρεται μονα τους ή μέσα σε σαλάτα.


Κύριο Συστατικό : Αμύγδαλα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : Μπλέντερ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2 φλιτζάνια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV