ΤΣΙΛΙ ΜΕ ΚΡΕΑΣ (CHILI CON CARNE)



1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
1 πιπεριά κίτρινη σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
1/2 πιπεριά jalapeno ή καυτερή πιπερίτσα
250 ΓΡ. κόκκινα φασόλια
1 κρεμμύδι στο multi
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
λίγο ελαιόλαδο
250 ΓΡ. ντομάτα σε κομματάκια
1 Corona (μπύρα)
κύμινο cayenne
πιπέρι
ταμπάσκο κατά βούληση και αντοχή
αλάτι
για σερβίρισμα:
sour cream
τυρί cheddar τριμμένο
και κορίανδρο

Ρίχνουμε κρεμμύδι, σκόρδο, κιμά και ελαιόλαδο. Τσιγαρίζω ελαφρώς, σβήνω με την Corona. Αφήνω να πάρει μια βράση. Ρίχνω σάλτσα, πιπεριές, μπαχαρικά και αλάτι. Ρίχνω και τα φασόλια και ανακατεύω καλά. Ρίχνω όλο το μείγμα σε ένα πυρέξ ή σε μία γάστρα και το βάζω στο φούρνο για 1 ώρα, στους 180 βαθμούς, προσθέτοντας νερό εάν χρειάζεται και ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σερβίρω σε μπολ και από πάνω ρίχνω μια κουταλιά της σούπας, sour cream, τυρί cheddar τριμμένο και 1 φύλλο κορίανδρο.


Κύριο Συστατικό : Κιμάς Μοσχαρίσιος
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μεξικό
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV