ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ



1 μικρή γαλοπούλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά
1 ξυλαράκι κανέλλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντοματάκι
1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ
10-15 κάστανα
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρια
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι

Αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα. Ανάβετε ένα μάτι στην κουζίνα και μόλις κάψει βάζετε τα κάστανα να ψηθούν και ν ανοίξουν. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά με το λάδι να κάψει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε. Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους. Προσθέτετε το ξυλαράκι κανέλλα. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ. Προσθέτετε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει. Προσθέτετε τα κάστανα και τα κουκουνάρια. Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους. Με αυτό το μείγμα γεμίζετε τη γαλοπούλα. Όταν την γεμίσετε τη ράβετε με βελόνα και κλωστή. Την τοποθετείτε σε ένα ταψί. Περιχύνετε με το βούτυρο και με το χυμό πορτοκάλι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μια ώρα για κάθε κιλό. Κατά διαστήματα περιβρέχετε τη γαλοπούλα με τη σάλτσα της.

galopoula-gemisti
Κύριο Συστατικό : Γαλοπούλα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV