ΨΗΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ



20 ντομάτες πιπεριές και μελιτζάνες φλάσκες
1300 γρ κιμά
1 ποτηράκι ρύζι
λάδι όσο θέλετε (μην κολυμπάνε)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
λίγο τριμμένο τυρί και λίγη γαλέτα
Για την μπεσαμέλ
1,5 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές της σούπας φυτίνη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Αδειάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες από την ψίχα τους (την οποία τρίβουμε στον τρίφτη). Βάζουμε τον κιμά στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πιει το ζουμί του και μετά προσθέτω λίγο χυμό ντομάτας, λαδάκι και τον βράζω για λίγη ώρα. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος προσθέτω το ρύζι, το κρεμμύδι και την ψίχα από τις πιπεριές, τις ντομάτες, και τις μελιτζάνες. Ρίχνω σε μία κατσαρόλα την φυτίνη και μόλις λιώσει, ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω. Αμέσως μετά ρίχνω και το γάλα και ανακατεύω μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Γεμίζω τις ντομάτες κλπ με το μείγμα του κιμά και από πάνω τα σκεπάζω με την μπεσαμέλ. Αφού τα σκεπάσω όλα ρίχνω το τυράκι και την γαλέτα πάνω από την μπεσαμέλ. Βάζω τα γεμιστά σε ένα ταψί με λίγο λάδι και ντοματούλα χυμό και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο (περίπου 150 βαθμούς κελσίου) για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν θέλω προσθέτω ανάμεσα στα γεμιστά και λίγες πατατούλες κομμένες κυδωνάτες αφού πρώτα τις ροδίσω στο τηγάνι για λίγο.


Κύριο Συστατικό : Ντομάτα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV