ΨΗΤΟ ΑΡΝΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ



2 κιλά αρνίσιο μπούτι (που έχετε ζητήσει από το χασάπη σας να του αφαιρέσει το κόκαλο)
8-10 πατάτες τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο
Φρέσκο δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
Για τη γέμιση:
2 κ.σ. μουστάρδα
1 φλιτζ. κρουτόν
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αφαιρείτε το περιττό λίπος από το αρνί, εάν θέλετε. Για τη γέμιση, ανακατεύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, τα κρουτόν, το μέλι και τη μέντα, και βάζετε το μείγμα στην κοιλότητα που έχει μείνει από το κόκαλο. Mετά δένετε το κρέας με σπάγκο για να κρατηθεί μέσα η γέμιση. Βάζετε το αρνί σε ένα ταψί, το ραντίζετε με το λάδι και ρίχνετε δεντρολίβανο και αλάτι. Ψήνετε για 50-60 λεπτά. Ψήνετε τις πατάτες στη χόβολη ή στο φούρνο και τις σερβίρετε μαζί με το αρνί, ανοιγμένες στη μέση και ραντισμένες με ελαιόλαδο, αλάτι και ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.


Κύριο Συστατικό : Αρνάκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV