ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

800 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μενταγιόν
Άσπρο & μαύρο σουσάμι
Για τη σάλτσα
250 ml. Ζωμό κοτόπουλου
30 γρ. ταχίνι
80 γρ. Κατίκι Δομοκού
150 ml. Λευκό κρασί
Για το ρύζι
300 γρ. άγριο ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 ml. Λευκό κρασί
1 ½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας και το ψήνουμε σε τηγάνι με ραβδώσεις να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της σάλτσας εκτός του Κατίκι. Μόλις αρχίσει να μειώνετε προσθέτουμε το κατίκι και ανακατεύουμε καλά για να δέσει.
Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε πλύνει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κρασί και το ζωμό. Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά.
Σερβίρουμε το ρύζι, επάνω το κρέας και γαρνίρουμε με τη σάλτσα.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ
Κύριο Συστατικό : ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύω Οικονομικά


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV