ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΥΔΩΝΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μοσχαρίσια μάγουλα PORKY
50 ml. μπράντι
750 ml. κόκκινο κρασί
50 γρ. ζάχαρη
1.5 λίτρο νερό
30 γρ. μουστάρδα
20 γρ. βούτυρο
Για τον πουρέ κυδωνιού
2 κυδώνια σε χοντρές φέτες
1 μέτρια πατάτα σε χοντρές φέτες
800 ml - 1 lt γάλα
2 γαρύφαλλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
120 γρ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αλατοπιπερώνουμε τα μάγουλα. Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μάγουλα και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το μπράντι και αφήνουμε να μειωθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κρασί. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και περιμένουμε να συμπυκνωθεί το κρασί, τότε προσθέτουμε το νερό και τη μουστάρδα. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά.
Για τον πουρέ
Ετοιμάζουμε τον πουρέ βράζοντας μέσα στο γάλα τα κυδώνια, την πατάτα και το γαρύφαλλο μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε τον πουρέ ρίχνοντας σταδιακά το βούτυρο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμο το κρέας βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας.

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΥΔΩΝΙΟΥ
Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσια Μάγουλα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV