ΧΟΙΡΙΝΑ ΕΣΚΑΛΟΠ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΡΟΣΤΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 χοιρινά εσκαλόπ 200 γρ. το κάθε ένα PORKY
8 φέτες προσούτο
φύλα φασκόμηλου
1 πράσινο μήλο
50 γρ. βούτυρο
10 γρ. καστανή ζάχαρη
Πατάτες ροστί
500 γρ. πατάτες τριμμένες από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
250 γρ. μήλο τριμμένο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε την τριμμένη πατάτα και το μήλο σε ένα σουρωτήρι πιέζοντας να φύγουν όλα τα υγρά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τα χωρίζουμε σε 4 μέρη και απλώνουμε 4 δίσκους σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει ένα φύλλο σιλικόνης. Κοιτάμε να είναι στρογγυλό και το πατάμε να κάτσει με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Σε μία καθαρή επιφάνεια απλώνουμε το προσούτο και επάνω του βάζουμε το κρέας μας. Βάζουμε 5 γρ. βούτυρο σε κάθε κομμάτι, ένα φύλλο φασκόμηλο και τυλίγουμε. Κοιτάμε το προσούτο να τυλίξει τελείως το κρέας μας. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και ακουμπάμε επάνω σε κάθε δίσκο ένα ρολό από το κρέας. Βάζουμε πάλι στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 25 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο που έχει περισσέψει και την καστανή ζάχαρη. Κόβουμε το μήλο κυδωνάτα και το βάζουμε στο τηγάνι να καραμελώσει και να μαλακώσει.
Σερβίρουμε με τις πατάτες και το κρέας.

ΧΟΙΡΙΝΑ ΕΣΚΑΛΟΠ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΡΟΣΤΙ
Κύριο Συστατικό : Χοιρινά Εσκαλόπ
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV