ΧΟΡΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΕΛΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. καπνιστό χέλι ΓΕΙΤΟΝΑΣ
1 κιλό σπανάκι
1 Κιλό παντζάρια
χυμός από 1 πορτοκάλι
2 πορτοκάλια, χωρίς φλούδα και χωρίς κουκούτσια
χυμός από 1 λεμόνι
20 ml ελαιόλαδο
τα φύλλα από 2 κλωνάρια βασιλικό
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αλατίζουμε τους βολβούς και τους τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 90 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι ή τα χόρτα, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα βάζουμε στο μπλέντερ τα κομμάτια του πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το βασιλικό. Πολτοποιούμε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να αποκτήσουμε μια ρευστή σάλτσα. Μόλις ψηθούν τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού. Πολτοποιούμε για 1 λεπτό, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή.
Λίγο πριν σερβίρουμε, βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά βάζουμε το χέλι για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να βγάλει το άρωμά του. Σερβίρουμε τα χόρτα με το χέλι, δίπλα τον πουρέ παντζαριού και στη μέση τη σάλτσα.

ΧΟΡΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΕΛΙ
Κύριο Συστατικό : Καπνιστό Χέλι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 90 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος, Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV