ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1,5 κιλό μοσχαρίσιο κιμά PORKY
100 γρ. Καραμανλίδικο παστουρμά από μπούτι μόσχου SARY
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 γρ. πάπρικα καυτερή
50 γρ. γαλέτα
1 αυγό
50 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
50 γρ. κέτσαπ
60 γρ. μουστάρδα
10 ml. Worcestershire
αλάτι - πιπέρι
σαλάτα για σερβίρισμα
100 γρ. Κριτσινάκι με Γραβιέρα Κρήτης και Φέτα ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. ελιές ροδέλα μαύρες
2 φύλλα κρούστας
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε σε ένα μακρόστενο καρβέλι. Λαδώνουμε καλά μία μακρόστενη φόρμα και βάζουμε μέσα τον κιμά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Όταν ψηθεί, ξεφορμάρουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε.
Για τη σαλάτα
Κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια 5 Χ 5 και το βάζουμε στο εσωτερικό από μία φόρμα για muffin ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε επάνω του ακόμα ένα φύλλο και κάνουμε το ίδιο. Το βάζουμε για 5 λεπτά στο φούρνο που ψήνουμε το ρολό μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Σε ένα multi χτυπάμε τα μισά κριτσινάκια να γίνουν πούδρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες που θα κόψουμε σε μικρά κυβάκια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις ελιές, την πούδρα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τη σαλάτα μέσα στα μπολ από το φύλλο.

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ
Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσιο Κιμά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV