ΦΙΛΕΤΟ ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ. Μοσχαρίσιο φιλέτο
400 γρ. μανιτάρια Πόρτομπελο
6 φέτες προσούτο
50 γρ. μουστάρδα
200 γρ. σφολιάτα
2 κρόκοι αυγών
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κλωναράκι θυμάρι Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
300 γρ. Πατατούλες
150 γρ. Μπέικον
50 γρ. Θυμάρι φρέσκο
150 ml. Λευκό ξηρό κρασί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και γρήγορα τηγανίζουμε το καρυκευμένο κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει. Το σημείο αυτό είναι απλά για να θωρακίσουμε το κρέας για να κρατήσει τα υγρά του, δεν θέλουμε να το μαγειρέψουμε το κρέας σε αυτό το στάδιο. Αφήνουμε να κρυώσει και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Κόβουμε τα μανιτάρια σε ένα μπλέντερ, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε για να σχηματίσουν ένα πουρέ. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ζεστό, στεγνό τηγάνι και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το νερό. Ανοίγουμε ένα φύλλο μεμβράνης και απλώνουμε τις τέσσερις φέτες ζαμπόν Πάρμας, η κάθε μία ελαφρώς επάνω στην άλλη. Με ένα μαχαίρι παλέτα απλώστε το μείγμα των μανιταριών ομοιόμορφα πάνω από το ζαμπόν.
Τοποθετήστε το φιλέτο στη μέση και κρατώντας μια σφιχτή λαβή του μεμβράνη από την εξωτερική άκρη, και σχηματίστε μία καραμέλα. Στρίψτε τις άκρες για να εξασφαλίσει την στεγανότητα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 10 -15 λεπτά, αυτό επιτρέπει στο Ουέλλινγκτον να διατηρήσει το σχήμα του. Ανοίγουμε τη ζύμη αρκετά λεπτά σε ένα μέγεθος το οποίο θα καλύψει το κρέας μας. Ξετυλίγουμε το κρέας από τη μεμβράνη. Με το αυγό αλείφουμε την άκρη της ζύμης και τοποθετούμε το κρέας στη μέση. Τυλίξτε τη ζύμη, κόψτε την ζύμη που περισσεύει και διπλώστε . Αφήστε και πάλι τε τη ζύμη να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. Με το αυγό αλείφουμε ξανά πριν από το ψήσιμο το οποίο είναι στους 200C για 35 - 40 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
Για τις πατατούλες
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση αφού τις έχουμε πλύνει καλά και τις σοτάρουμε με το βούτυρο. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και το θυμάρι. Τις μεταφέρουμε σε πυρέξ και ψήνουμε μαζί με το κρέας στους 200C για 35 - 40 λεπτά.

ΣΦΙΛΕΤΟ ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ
Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσιο Φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Αγγλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος, Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 3
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV