ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ, ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 στήθη κοτόπουλου ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ
500 ml. χυμό μήλου
100 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. αλάτι
1 ξυλάκι κανέλα
1 φύλλο δάφνης
10 γρ. κόκκους πιπέρι
10 γρ. ολόκληρα γαρίφαλα
500 ml. μπύρα Μοναστηριακού τύπου Μαύρη
30 γρ. Βούτυρο
10 γρ. πάπρικα καυτερή
Για τη μανέστρα
250 γρ. Χρυσή μανέστρα ΗΛΙΟΣ
60 γρ. φέτα, τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Για το πέστο σπανακιού
200 γρ. σπανάκι
50 γρ. καρύδια
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
χυμός από 1/2 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε τον χυμό μήλου, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, τη δάφνη, το πιπέρι, και το γαρίφαλο. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετήστε το στήθος κοτόπουλου, με το δέρμα προς τα κάτω, σε ένα ρηχό γυάλινο ή κεραμικό (όχι μεταλλικό) ταψί. Ανακατέψτε την μπύρα στο μίγμα του μήλου και στη συνέχεια περιχύστε το κοτόπουλο. Καλύψτε και καταψύξτε το κοτόπουλο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
Όταν είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο βάζουμε ένα τηγάνι σχάρα σε δυνατή φωτιά να κάψει. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με την πάπρικα. Απλώνουμε το μισό βούτυρο πάνω στο δέρμα σε κάθε στήθος κοτόπουλου και απλώστε το στήθος με την πλευρά του δέρματος προς τη σχάρα. Γυρνάμε το κοτόπουλο και απλώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε καλά και από τις 2 πλευρές.
Για τη μανέστρα
Σε ένα multi χτυπάμε το σπανάκι, τα καρύδια, την παρμεζάνα, γαρίφαλο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο και ρευστό πέστο.
Μαγειρεύουμε το κριθαράκι σε βραστό καλά αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά. Σουρώνουμε και αμέσως ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το πέστο. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι. Κόβουμε τα φιλέτα σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ, ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι και Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV