ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 φιλέτα λαβράκι
Χυμό 1 λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το τσάτνεϊ
200 γρ. παντζάρι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο σε κύβους
300 γρ. κόκκινα μήλα, κομμένα σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κ.γ. τζίντζερ
250 γρ. μαύρη ζάχαρη
3 γρ. αλάτι
2 γρ. μπαχάρι
50 ml. ξύδι κόκκινο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τοποθετούμε το παντζάρι, το μήλο και το κρεμμύδι σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το τζίντζερ, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και το αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε να βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα.
Για το λαβράκι
Στύβουμε το χυμό από το λεμόνι, ρίχνουμε και το ξύσμα και το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά. Σε αντικολητικό τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο Κι σοτάρουμε το λαβράκι για 3 λεπτά την κάθε πλευρά.
Παίρνουμε ένα πιάτο και βάζουμε πρώτα μία κουταλιά από το τσάτνεϊ παντζαριού και από πάνω το λαβράκι.

ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
Κύριο Συστατικό : Λαβράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 30 Λεπτά Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι και Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV