ΠΑΝΣΕΤΑ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

½ κιλά περίπου χοιρινή πανσέτα ξεκοκαλισμένη και ανοιγμένη PORKY
Για τη γέμιση
50 γρ. ΚΑΣΙΟΥΣ LIGHT ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
1/2 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
3 ντοματίνια
100 γρ. γραβιέρα
½ κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Φρέσκια ρίγανη
φρέσκο θυμάρι
25 γρ. αλάτι
2,5 γρ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
2,5 γρ. μαύρο πιπέρι
2,5 γρ. κύμινο
2,5 γρ. κόλιανδρο τριμμένο
2,5 γρ. μπαχάρι τριμμένο
2,5 γρ. κανέλα τριμμένη
15 γρ. ρίγανη
Σκορδοβούτυρο
125 γρ. βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μερικές ώρες πριν ή από το προηγούμενο βράδυ, πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσει το κρέας. Στην συνέχεια το πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και ρίχνουμε τόση ποσότητα όσο και το αλάτι που θα βάζαμε για να το αλατίσουμε. Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο. Απλώνουμε το κρέας πάνω σε καθαρή επιφάνεια, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας (ρίγανη, θυμάρι) και τα ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
Συνεχίζοντας, κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ντοματίνια και τα απλώνουμε κι αυτά σε όλη την επιφάνεια του κρέατος ομοιόμορφα. Τέλος, κόβουμε σε λουρίδες τις πιπεριές, τα καρότα, τα κάσιους, το τυρί και απλώνουμε τα κομμάτια ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος. Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα σπάγκο δένουμε σφιχτά. το ρολό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 3,5-4 ώρες. Την πρώτη 1,5 ώρα ψήνουμε στους 160 βαθμούς, στη συνέχεια αλείφουμε εξωτερικά με το σκορδοβούτυρο αφού πρώτα έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά στο multi. Ανεβάζουμε για τις επόμενες 2 ώρες τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

ΠΑΝΣΕΤΑ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΗ
Κύριο Συστατικό : Χοιρινή Πανσέτα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 4 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι και Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV