ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500γρ. Μοσχαρίσιο συκώτι PORKY
Λίγο αλεύρι
50ml χυμό πορτοκαλιού
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
500γρ.κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
40 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη μαύρη
100 ml. Λευκό κρασί
50ml ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι, πιπέρι
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
Για τον Πουρέ
500γρ. καρότα
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
30γρ. βούτυρο
Μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα καρότα αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε τα καρότα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30΄έως ότου μαλακώσουν. Μόλις ετοιμαστούν τα καρότα τα μεταφέρουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα multi προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα πολτοποιούμε έως ότου γίνει ένα λείος πουρές. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
Σε ένα τηγάνι όπου έχει κάψει, προσθέτουμε βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS, τα κρεμμύδια τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύδι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄.
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει, προσθέτουμε λίγο βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS και σοτάρουμε το συκώτι αφού πρώτα το έχουμε αλευρώσει και το έχουμε τινάξει καλά. Όταν ψηθεί καλά και από τις 2 πλευρές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το ξύδι και το χυμό πορτοκαλιού. Σερβίρουμε.

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ
Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσιο Συκώτι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV