ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 μπούτια κοτόπουλου ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ
250 γρ. κριθαράκι χονδρό
250 γρ. ντομάτα κονκασέ
50 ml. κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
2 φύλλα δάφνης
3 κόκκοι μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
Ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
Για το σερβίρισμα
Γραβιέρα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο. Αφού πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε έως ότου πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 400ml νερό, το κύβο, την δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 40΄.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα, βγάζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και προσθέτουμε το κριθαράκι. Προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειάζεται, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15΄.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Κύριο Συστατικό : Μπούτια Κοτόπουλου
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV