ΝΟΥΑ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό νουά μοσχαρίσιο PORKY
100 γρ. μουστάρδα
5 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο
5 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
5 κλαδάκια ρίγανη φρέσκο
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
Αλάτι, πιπέρι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
300 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
50 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη μαύρη
50 ml. Λευκό κρασί
50 ml. ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι πιπέρι
Για τον πουρέ
500 γρ. γλυκοπατάτα
500 ml. φρέσκο γάλα
50 γρ. βούτυρο
Θυμάρι φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 7 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο στα τελευταία 3 λεπτά. Στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε όλα τα αρωματικά με ένα μαχαίρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS. Απλώνουμε τα αρωματικά στον πάγκο μας και ρολάρουμε επάνω τους το κρέας για να κολλήσουν επάνω τους. Απλώνουμε με ένα πινέλο τη μουστάρδα επάνω στο κρέας. Βάζουμε το κρέας επάνω σε μία σχάρα και ψήνουμε στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι που έχει κάψει προσθέτοντας λίγο Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες μας. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα multi, προσθέτουμε βούτυρο και θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η πατάτες μας να γίνουν ένας λείος πουρές.
Σερβίρουμε το κρέας μαζί με τον πουρέ και τα καραμελωμένα κρεμμύδια

ΝΟΥΑ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Κύριο Συστατικό : Νουά Μοσχαρίσιο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV