ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μελιτζάνες φλάσκες FARMER REPUBLIC
100 γρ καραμανλίδικος παστουρμάς από μπούτι μόσχου SARY
150 γρ. έτοιμο σφιχτό πουρέ πατάτας
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο FARMER REPUBLIC
1 σκελίδα σκόρδο FARMER REPUBLIC
100 ml κόκκινο κρασί
30 γρ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 δάφνη
3 κόκκους μπαχάρι
5 γρ. κανέλα
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Τις τρυπάμε και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουνε. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε με το κρασί και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα. Προσθέτουμε κονκασέ, πελτέ, λίγο νερό, μπαχάρι, κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και τον παστουρμά ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Χαράζουμε τις μελιτζάνες από επάνω σκάβουμε ελαφρώς και τις γεμίζουμε. Από επάνω βάζουμε σφιχτό πουρέ πατάτας με τη βοήθεια σακούλας ζαχαροπλαστικής και κορνέ. Βάζουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς μέχρι να γκρατιναριστεί.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ
Κύριο Συστατικό : Καραμανλίδικος Παστουρμάς Από Μπούτι Μόσχου
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV