ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

300 γρ. καβουρμάς μοσχάρι SARY
8 πιπεριές πράσινες FARMER REPUBLIC
200 γρ. ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο FARMER REPUBLIC
2 σκελίδες σκόρδο FARMER REPUBLIC
1 κολοκύθι πράσινο τριμμένο FARMER REPUBLIC
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο FARMER REPUBLIC
200 ml. ντομάτα κονκασέ
5 γρ. Θυμάρι ξερό
50 γρ. φρυγανιά
3 πατάτες
Για τη σάλτσα
100 ml. ντομάτα κονκασέ
50 ml. νερό
30 ml. Βιολογικό Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε καλά τις πιπεριές τις ανοίγουμε. Κόβουμε 1 φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος τους.
Για τη γέμιση.
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκύθι και τον καβουρμά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, το θυμάρι, λίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση. Προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά. Γεμίζουμε τις πιπεριές μέχρι τα ¾ γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο. Βάζουμε τα καπάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα περιχύνουμε τα γεμιστά. Όση γέμιση μας έμεινε την βάζουμε ενδιάμεσα. Τοποθετούμε και την πατάτα ενδιάμεσα κομμένη κυδωνάτα. Πασπαλίζουμε τα γεμιστά με τη γαλέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στο αερόθερμο για 1 ώρα και 30΄.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ
Κύριο Συστατικό : Καβουρμάς Μοσχάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV