ΓΕΜΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 Φιλέτο στήθος ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ
300 γρ. σπανάκι FARMER REPUBLIC
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο FARMER REPUBLIC
10 λιαστές ντομάτες FARMER REPUBLIC
50 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
Για τον πουρέ μπρόκολου
1 κιλό μπρόκολο FARMER REPUBLIC
250 ml. κρέμαγάλακτος
¼ λεμονιού FARMER REPUBLIC
30 γρ. κρύο βούτυρο
Ελαιόλαδο SECOS
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα τηγανάκι που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Κόβουμε τη λιαστή ντομάτα σε λωρίδες και την προσθέτουμε στο τηγάνι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τα φιστίκια αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο, το κόβουμε στη μέση να χωρίσουν τα δύο στήθη και το κάθε στήθος το χαράζουμε στη μέση χωρίς να το κόψουμε τελείως και το ανοίγουμε. Το χτυπάμε ελαφρώς με ένα μπάτη να απλώσει. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε τη μισή γέμιση σε κάθε στήθος. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε τηγάνι σχάρα που έχει κάψει για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Το μεταφέρουμε σε ταψάκι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Παράλληλα κόβουμε τις κορυφές από το μπρόκολο και τις βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με την κρέμα. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο περίπου 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το μπρόκολο το βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο κρέμα για να το βοηθήσει να χτυπηθεί. Το χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο, λίγες σταγόνες λεμονιού και χτυπάμε ακόμα 10 δευτερόλεπτα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV