ΜΑΣΤΕΛΟ ΣΙΦΝΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 αρνάκι γάλακτος PORKY
500 γρ. πατάτες μέτριο μέγεθος FARMERS REPUBLIC
4 καρότα FARMERS REPUBLIC
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος FARMERS REPUBLIC
½ ματσάκι μάραθο FARMERS REPUBLIC
500 ml. κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο SECOS
Αλάτι πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφήνουμε το κρέας μέσα στο κόκκινο κρασί για 1 ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο. Το βγάζουμε σε ένα μπολ, βάζουμε ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο. Στρώνουμε στον πάτο από το μαστέλο (ειδικό πήλινο σκεύος για το συγκεκριμένο φαγητό χωρίς καπάκι) το μάραθο και από επάνω σταυρωτά τις κληματόβεργες σχηματίζοντας μία σχάρα. Ρίχνουμε μέσα το κρασί και από επάνω βάζουμε τα καρότα, τις πατάτες, και τέλος το κρέας. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο, στο οποίο με ένα πιρούνι ή μαχαιράκι κάνουμε μικρές τρυπίτσες. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 1 ώρα και 30 λεπτά και στη συνέχεια στους 200 βαθμούς για μία ώρα. Αν θέλουμε να πάρει περισσότερο χρώμα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο στο τελευταίο τέταρτο.


Κύριο Συστατικό : Αρνί Γάλακτος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV