ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό χταπόδι βρασμένο
500 γρ. κρεμμύδια
3 μήλα
100 γρ. τζίντζερ ρίζα
100 γρ. ξερά βερίκοκα
100 γρ. σταφίδες ξανθές
100 γρ. σταφίδες μαύρες
3 κουτ. λάδι
3 κουτ. βούτυρο
1/2 λίτρο Μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κρασί
μαύρο πιπέρι ή κανέλλα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Λιώνετε τα κρεμμύδια κομμένα φέτες στο μείγμα λαδιού και βουτύρου. Όταν γίνουν διάφανα προσθέτετε το τζίντζερ, τα μήλα, τα βερίκοκα, καθαρισμένα και κομμένα, και τις σταφίδες. Ανακατεύετε για λίγα λεπτά και προσθέτετε το βρασμένο και κομμένο χταπόδι, καθαρισμένο από την πέτσα του, λίγο πιπέρι και κανέλλα, ανακατεύοντας και πάλι για μερικά λεπτά. Ρίχνετε τη μαυροδάφνη, σκεπάζετε και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV