ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1/2 κιλό άσπρα φασόλια
1/4 κιλού φρέσκο μπέικον
150 γρ. φρέσκο χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο
1 κρεμμύδι
1 ώριμη ντομάτα
1 φύλλο δάφνης
λάδι
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζετε τα φασόλια σε νερό και τα αφήνετε όλο το βράδυ. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό, ρίχνετε τα φασόλια μαζί με το κρεμμύδι, το οποίο έχετε ξεφλουδίσει και κόψει στα τέσσερα, το φύλλο δάφνης και λίγο λάδι. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και όταν πάρει την πρώτη βράση, προσθέτετε το μπέικον, το λουκάνικο και ολόκληρη την ντομάτα, χαράζοντάς την μόνο στο κέντρο. Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν, προσέχοντας να είναι πάντα καλυμμένα με νερό. Προσθέτετε λίγο κρύο νερό όποτε χρειάζεται. Ανακινείτε συχνά την κατσαρόλα ώστε να μην κολλήσουν τα φασόλια. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτετε αλάτι και τα σερβίρετε ζεστά.

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Φασόλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV