ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

100 γρ. κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
400 γρ. πράσα
100 γρ. σέλινο
300 γρ. πατάτες
20 γρ. βούτυρο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
5 γρ. θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
3 κλωναράκια μαϊντανός
καρυκεύματα
50 ml. κρέμα γάλακτος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τεμαχίστε σε φέτες τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα πράσα και το σέλινο, με το Εξάρτημα Επεξεργασίας Τροφίμων,χρησιμοποιώντας το δίσκο τεμαχισμού σε λεπτές φέτες.Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τεμαχίστε σε κύβους. Προσαρμόστε το Γάντζο Ανάδευσης, θέστε τη θερμοκρασία στο μέγιστο, και την ταχύτητα ανάδευσης στο 1.Προσθέστε το βούτυρο.Προσθέστε τα λαχανικά (εκτός από τις πατάτες) και σοτάρετε,μέχρις ότου μαγειρευτούν (περίπου 5-10 λεπτά). Προσθέστε το ζωμό, και τις πατάτες στο μπολ και αφήστε τη σούπα να βράσει. Προσθέστε τα μυρωδικά, μειώστε τη θερμοκρασία,έτσι ώστε η σούπα να σιγοβράζει, και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά, ή εώς ότου μαγειρευτούν όλα τα υλικά. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει, και περάστε την από το Μπλέντερ. Ζεστάνετέ την ξανά, αργά.Προσθέστε καρυκεύματα, εάν χρειάζεται, και λίγη κανονική κρέμα γάλακτος.

ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Κύριο Συστατικό : Πράσσο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Cooking Chef
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV