ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΡΥΖΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό)
750 ml. κρασί ρυζιού
5 εκ. πιπερόριζα
1 πράσο
2 αστεροειδή γλυκάνισα
4 αποξηραμένα μανιτάρια σιτάκε
10 γρ. πιπέρι Σετσουάν
αλάτι
1 μικρό αγγούρι
10 γρ. κορν φλάουρ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε, στεγνώνουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε την ουρά. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και το περιχύνουμε με 100 ml κρασί ρυζιού. Ξεφλουδίζουμε την πιπερόριζα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε το πράσο, το πλένουμε και το κόβουμε επίσης σε λεπτές φέτες. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο απ’όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ό,τι έχει απομείνει από τη μαρινάτα του κρασιού ρυζιού, το υπόλοιπο κρασί ρυζιού και 1250 ml νερό. Προσθέτουμε το πράσο, την πιπερόριζα, το γλυκάνισο, τα μανιτάρια, το πιπέρι Σετσουάν και λίγο αλάτι. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 ώρα. Πλένουμε και καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε το αγγούρι σε φέτες. Παίρνουμε 250 ml ζουμί από το κοτόπουλο και το βράζουμε σε μια δεύτερη κατσαρόλα. Στο ζουμί αυτό βράζουμε το αγγούρι για 1 λεπτό. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε 1 κ.γ. κρύο νερό και το προσθέτουμε στο αγγούρι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει και καρυκεύουμε τη σάλτσα. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και σερβίρουμε με τη σάλτσα αγγουριού και με ρύζι.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΡΥΖΙΟΥ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV